keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Mitä TE-palveluilla on tarjottavana työnhakijalle ja uravalintoja pohtivalle

Tässä jutussa esitellään erilaisia TE-palveluita ja palvelumuotoja. Juttu alkaa itsepalveluna tarjolla olevista palveluista.

Itsepalveluna

Löydät avoimia työpaikkoja ja haussa olevia työvoimakoulutuksia www.te-palvelut.fi -etusivulta, josta myös ilmoittaudutaan työnhakijaksi. Työnhakijana käytössäsi on sivustolta löytyvä Oma asiointi –palvelu, jossa voit ilmoittaa tilanteessasi tapahtuneista muutoksista, seurata hakemustesi käsittelyn etenemistä ja lähettää yhteydenottopyynnön TE-toimistoosi. Löydät te-palvelut-sivustolta vinkkejä työnhakuun ja haastatteluun, hakemus- ja CV-malleja sekä koulutukseen, ammatinvalintaan ja osaamisen kehittämiseen liittyviä asioita, urasuunnittelutehtäviä sekä paljon muuta hyödyllistä. Sivustolla ovat myös yhteystiedot neuvonta- ja ohjauspalveluihin, niin valtakunnallisiin Työlinjan palveluihin kuin oman alueen TE-toimistonkin palveluihin eri kanavilla (kasvokkain, puhelimitse, videolla, verkossa, sähköpostilla ja sosiaalisen median kanavilla).

Tiedotusta, neuvontaa ja ohjausta

TE-toimiston asiantuntijat ohjaavat ja neuvovat sinua työllistymispolullasi. Palvelua on tarjolla puhelimitse, videon välityksellä ja kasvokkain TE-toimipaikoissa. Voit määritellä asiantuntijan kanssa työnhakutavoitteesi, osaamisesi, koulutustarpeesi ja työnhaussa huomioitavat työkykyyn liittyvät seikat. Saat asiantuntijoilta työ- ja koulutustarjouksia, tietoa sinulle sopivista työnhaku- ja uravalmennusryhmistä sekä rekrytointi- ja koulutustapahtumista. TE-toimistot tiedottavat valmennuksista ja tapahtumista myös toimiston omilla sivuilla www.toimistot.te-palvelut.fi, facebookissa ja twitterissä.

Työnhaun verkkoryhmät ja CV-workshopit löytyvät osoitteesta www.te-palvelut.fi/jobitti. Voit seurata ajankohtaisia koulutusasioita ja saada koulutusneuvontaa osoitteessa www.facebook.com/Koulutusneuvonta. 

Taloudellista tukea

Saat TE-toimiston asiantuntijalta lausunnon työttömyysturvan maksamiseksi. Työttömyysetuudella opiskelusta neuvotellaan ja päätetään omassa TE-toimistossa ennen opintojen alkamista. Voit saada joissain tilanteissa myös palkkatukea työnhaun tueksi. Yrittäjäksi ryhtyvä voi hakea toimeentulon turvaamiseksi starttirahaa omasta TE-toimistosta.

Psykologin ohjausta ammatinvalinnassa ja urasuunnittelussa

TE-palvelujen psykologit ohjaavat ammatinvalinnassa ja urasuunnittelussa. Palvelua on tarjolla puhelimitse, videon välityksellä ja kasvokkain. Voit pohtia psykologin kanssa elämäntilannettasi, ominaisuuksiasi, työelämään liittyviä odotuksiasi ja kiinnostuksiasi sekä aikaisempia kokemuksiasi koulutuksessa ja työssä. Tavoitteena on, että pystyisit valitsemaan itsellesi ja tilanteeseesi sopivan ammatillisen tavoitteen ja tekemään suunnitelman sen toteuttamiseksi. Ohjauskeskustelujen tueksi käytetään tarvittaessa urasuunnittelu- ja itsearviointitehtäviä sekä soveltuvuustestejä. Voit tutustua ohjauspalveluihin ja lukea vertaiskokemuksista Suotuisa suunta -blogissa www.suotuisasuunta.blogspot.fi. Avo-ammatinvalintaohjelma löytyy osoitteesta www.te-palvelut.fi/avo.  

Kokeiluja

Työkokeilu on tarkoitettu uuteen ammattiin tutustumiseksi ja koulutuskokeilu uuteen koulutukseen tutustumiseksi. Työkokeilu on mahdollista myös nykyiseen ammattiin palaamisen tukemiseksi, jos työssä olosta on kulunut pitkä aika tai kokeillaan, sopiiko ammatti terveyden kannalta. Voit keskustella kokeiluista asiantuntijan tai psykologin kanssa.

Onnea työnhakuun ja uravalintoihin!

Työlinjan ohjausväki

Lisätietoja omaehtoisista opinnoista työttömyysetuudella sekä palkkatuesta:

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/index.html
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/palkkatuki/palkkatuki_kesto/index.html

linkit päivitetty 24.1.2020


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti